(Fabric Expansion Joints)
درباره اکسپنشن جوینت ها Expansion Joints
وجود لرزش در خطوط و سیستمهای انتقال سیالات امری اجتناب ناپذیر است. این لرزش ها به دلایل مختلفی بروز می کنند. تغییرات دمایی سیال ، تغییرات دمایی محیط کاری سیستم، لرزش مداوم ناشی از حرکتهای ناخواسته دستگاههای مکانیکی موجود در سیستم (اعم از پمپ، کمپرسور ، فن، توربین و…)، و یا علل بیرونی مثل باد، زلزله، نشست سازه و… به همین دلیل به منظور جذب این حرکهای ناخواسته و جلوگیری از انتقال آن و اسیب رساندن به سیستم و استهلاک زودرس خط لوله و سایر قطعات ، به فراخور دمای سیال، محیط کاری، فشارکاری سیال و… از انواع متنوع لرزه گیرها ( Expansion Joints ) استفاده می شود.
امروزه انواع مختلفی از ( Expansion Joints ) یا اتصالات انبساطی در صنایع استفاده می شود که بسته به شرایط کاری از انواع بسیار متنوع آنها استفاده می شود در یک تقسیم بندی کلی از نظر جنس به سه گروه عمده تقسیم می گردد.
انتخاب نوع هر کدام ازانواع اکسپنشن جوینت ها در حالت کلی به مقدار فشار کاری و همچنین دمای کاری وارد شونده به جداره داخلی لوله بستگی دارد و با توجه به ظرفیت های اسمی تحمل دما و فشار متریالهای فلزی، پارچه ای و یا لاستیکی انتخاب نوع اکسپنشن جوینت محدود می گردد.
اکسپنشن جوینت های پارچه ای نسوز (Fabric Expansion Joints)
اکسپنشن جوینت های پارچه ای نوع دیگری از اتصالات انبساطی قابل طراحی برای سیستمهای داکتینگ و پایپینگ هستند. این نوع اکسپنشن ها کاربرد وسیعی در اغلب صنایع از جمله صنایع نفت، پتروشیمی، شیمیایی، پالایشگاهی، فولادی و نیروگاهی دارند. اکسپنشن جوینت های پارچه ای با طراحی مناسب، قابلیت بسیار بالای ایستایی در مقابل گازهای دما بالا و خورنده دارند. مهمترین مزیت آنها نسبت به انواع فلزی و لاستیکی ارزان تر بودن و سرعت بیشتر زمان طراحی و تولید آنهاست.
ساختار اکسپنشن جوینت های پارچه ای بسته به محل ، دما و فشار کاری، به صورت لایه ای و به ترتیب از سمت داخل که در معرض گازهای عبوری می باشد (Gas Side)، به سمت بیرونی (Ambient Side) لایه بندی می گردند. هر کدام از لایه های به کار رفته دارای مقاومت مکانیکی، دمایی و مقاومت خوردگی خاصی می باشد که با توجه به عوامل فشار کاری ، دمای محیطی و میزان خورندگی گازهای عبوری، در شرایط کاری (خشک یا تر)، طراحی، تولید و در محل، نصب می گردند.
در شرایط کاری “خشک” احتمال میعان گازهای عبوری و تبدیل به شبنم خورنده وجود ندارد و تمرکز اصلی بر مقاومت دمایی در لایه های داخلی است اما در شرایط کاری “تر” به دلیل پایین بودن دمای گازهای عبوری احتمال میعان و ایجاد مایعات خورنده وجود دارد و تمرکز اصلی در ایجاد مقاومت به خوردگی لایه های درونی است.
اکسپنشن جوینت های پارچه ای مانند انواع فلزی و لاستیکی دارای دسته بندی های متخلف از جهت مقطع لوله و یا داکت (دایروی و مستطیلی ، نوع اتصال، نوع فلنجی یا نوار فلزی و….) می باشند. بنابراین شرایط کاری محیطی و محل نصب نقش تعیین کننده ای در طراحی و تولید اکسپنشن جوینت های پارچه ای ایفا می کند.
محدوده دمایی اکسپنشن جوینت های پارچه ای از ۵۰- تا ۱۱۰۰ درجه ساتیگراد می باشد اما باید در نظر داشت طراحی اکسپنشن جوینت های پارچه ای در دمای پایین تر از ۱۲۰ و بالاتر از ۵۵۰ درجه سانتیگراد، شرایط خاص و دشواری دارد و گزینه های متعددی باید در نظر گرفته شود. همچنین باید در نظر داشت که اکسپنشن جوینت های پارچه ای در شرایط فشار مثبت و منفی ۴۰۰۰± میلیمتر فشار ستون آب را تحمل نمایند و برای شرایط کاری خلاء و فشارهای بالا مناسب نیستند.
مزایای استفاده از اکسپنشن جوینت های پارچه ای:
صنایع مورد کاربرد اکسپنسن جوینت های پارچه ای:
انواع اکسپنشن جوینت های پارچه ای:
فرم ارسال درخواست اکسپنشن پارچه ای